|
|
|
Anasayfa
/
Irak
/
Bir çizik de Barzani'ye
|
|
|
|
08 Haziran 2007, Cuma
|
Bu haber
381
defa okunmuştur.
|
22 Temmuz seçimleri için aday belirlerken AKP'deki neredeyse tüm sivri isimlerle muhaliflerin üzerini çizen Başbakan Erdoğan, aynı tavrı Türkiye'ye karşı sivrileşen Barzani'ye de gösterdi.
|
22 Temmuz seçimleri için aday belirlerken AKP'deki neredeyse tüm sivri isimlerle muhaliflerin üzerini çizen Başbakan Erdoğan, aynı tavrı Türkiye'ye karşı sivrileşen Barzani'ye de gösterdi.

22 Temmuz seçimleri için aday belirlerken AKP'deki neredeyse tüm sivri isimlerle muhaliflerin üzerini çizen Başbakan Erdoğan, aynı tavrı Türkiye'ye karşı sivrileşen Barzani'ye de gösterdi. Kısa süre önceye kadar Kürt liderlerle görüşmeyi savunan Erdoğan, bu kez Barzani'ye "Kabile reisi" dedi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'taki terörist varlığına son verilmesi amacıyla bölgenin Kürt liderlerinden Mesut Barzani için daha önce açtığı diyalog kapısını dün verdiği mesajlarla kapattı. Barzani'ye "Kabile reisi" diyen Erdoğan, güvenlikle ilgili görüşmelerde bundan sonra sadece Devlet Başkanı Celal Talabani ve merkezi hükümeti muhatap alacağını söyledi. Irak'taki Kürt liderlerle diyalog konusunda Türkiye'deki devlet yöneticileri arasında geçen aylarda yaşanan tartışma, dün Erdoğan'ın verdiği mesajlarla yeni bir aşamaya geldi. Erdoğan "24" adlı haber kanalında "Kürt liderlerle görüşecek misiniz?" sorusuna "Bir kabile reisiyle ben görüşemem. Barzani veya bir başkası. Ama Talabani ile Cumhurbaşkanı olduğu için görüştüm, aynı şekilde Maliki ile görüştüm, Başbakan olduğu için. Bundan sonra da görüşürüm. Bunlarla diyalog kapısını kapatmayız, çünkü biz netice almak istiyoruz" dedi.
Akşam
|
|
|
|
Metni Oylayın
|
|
|
|
|
Bu gün En Çok Okunan Haberler
|
|
|
|
|
|
En Çok Yorumlanan Haberler |
|
|
|
|
|
|
|